η έξυπνη κίνηση για το μέλλον σου


όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται μάθε γιατί η αποταμίευση θα σου λύσει τα χέρια τη στιγμή που θα αποφασίσεις να συνταξιοδοτηθείς.

Αποταμίευση για τη σύνταξη: Η έξυπνη κίνηση για το μέλλον σου
για πολλούς, η σύνταξη φαίνεται κάτι μακρινό και οποιαδήποτε κουβέντα γύρω από το τέλος του εργασιακού τους βίου μοιάζει καθαρά υπερβολή. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτούς, πρέπει να έχεις κατά νου ότι στην Ελλάδα το να συνταξιοδοτηθείς χωρίς να έρθεις αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις μάλλον είναι περισσότερο κινηματογραφικό σενάριο παρά πραγματικότητα.σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει σχετικά πρόσφατα το φως της δημοσιότητας υπάρχουν ασφαλισμένοι που περιμένουν περισσότερα από 4 χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τουςόσοι έχουν ασφάλιση σε περισσότερους από έναν φορείς είναι εκείνοι που επηρεάζονται περισσότερο, καθώς σε πολλά ταμεία δεν υπάρχει ψηφιοποιημένος το ασφαλιστικό τους ιστορικό. Το αποτέλεσμα είναι να εκκρεμούν 15.000 αιτήσεις εκείνων που είχαν διαδοχική ασφάλιση.σε κάποιους, ωστόσο, εγκρίνεται μία προσωρινή σύνταξη, μέχρι να εξετασθεί η αίτηση συνταξιοδότησής τους, η οποία όμως στην καλύτερη περίπτωση αγγίζει τα 450 ευρώ. Έτσι λοιπόν, η μετάβαση από την εργασία στη σύνταξη μπορεί να έχει πολλές αναταράξεις, κυρίως οικονομικές, εάν δεν έχεις φροντίσει από νωρίς για την μεταβατική αυτή περίοδο.

ακόμα όμως και στην –καλή- περίπτωση που το διάστημα αναμονής έως ότου σου χορηγηθεί η σύνταξη είναι μικρότερο και δεν χρειαστεί να περιμένεις τόσα χρόνια, πάλι χρειάζεται να έχεις πάρει τα μέτρα σου. Και η αποταμίευση είναι η πιο ασφαλής λύση ! &  φυσικά αποταμίευση δεν σημαίνει ότι θα βγάλεις από το ντουλάπι τον κουμπαρά που είχες όταν ήσουν παιδί και θα προσπαθείς να τον γεμίσεις.
αποταμίευση σημαίνει να επενδύσεις σε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα εγγυημένης σύνταξης.

αφού μελετήσεις το εισόδημα που θα χρειάζεσαι μετά το τέλος της εργασιακής σου διαδρομής, επιλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα μπορείς να έχεις άμεση καταβολή της σύνταξης, τη στιγμή που τη χρειάζεσαι, χωρίς να είσαι αναγκασμένος να περιμένεις τον ασφαλιστικό σου φορέα, βιώνοντας την όποια ταλαιπωρία.

επιπλέον, με την αποταμίευση εκτός ότιδιασφαλίζεις τα εισοδήματά σου μέχρι να βγει η σύνταξή σου και να αρχίσει να πιστώνεται στο λογαριασμό σου από το ασφαλιστικό σου ταμείο, μπορείς να έχεις ένα σταθερό συμπληρωματικό εισόδημα, δηλαδή μία επιπλέον σύνταξη, η οποία θα σε βοηθήσει να ζεις πιο άνετα και να απολαμβάνεις τις χαρές της ζωής μετά δεύτερα … ήντα.

επίσης, είναι καλό να γνωρίζεις ότι η δεύτερή σου σύνταξη εξαρτάται από την ηλικία που θα αρχίσεις να αποταμιεύεις, τη διάρκεια του προγράμματος που θα επιλέξεις, το ποσό που θα αποταμιεύεις και φυσικά το ποσό που έχεις αποφασίσει ότι χρειάζεσαι ως συμπληρωματική σύνταξη.

επομένως, όσο πιο νωρίς αρχίσεις τόσο ευκολότερα θα εξασφαλίσεις το κεφάλαιο για τη συνταξιοδότησή σου. Είναι λογικό πως όσο πιο αργά πάρεις την απόφαση να αποταμιεύσεις, τόσο το ποσό που θα πρέπει να επενδύσεις θα αυξάνεται.

εξάλλου, ποιος σου είπε ότι η περίοδος της σύνταξης σημαίνει παραίτηση από τον τρόπο ζωής σου; Όλα εκείνα τα σχέδια που μπορεί να κάνεις για ταξίδια ή ακόμα και για να φτιάξεις το εξοχικό που πάντα ήθελες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά σε όλα αυτά. Κι ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σίγουρα θα σε βοηθήσει να έχεις πάντοτε τα απαραίτητα χρήματα για να ζήσεις τα όνειρά σου.

δείτε και :

η γνώμη σας μετράει! και είναι σημαντική για εμάς, αφήστε το σχολιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

έχετε απορίες, προτάσεις ή θέλετε να συνεργαστούμε; επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και θα σας απαντήσουμε όσο πιο σύντομα μπορούμε!

δείτε την φόρμα »διερέυνηση ασφαλιστικών αναγκών » ή ζητήστε μας την φόρμα για on line συμπλήρωση της ωστε να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση, στην συνάντηση που θα ακολουθήσει