συχνές ερωτήσεις – faq


στόχος μας είναι να καθοδηγήσουμε με ασφάλεια στη νέα εποχή ανθρώπους συνειδητοποιημένους που επιθυμούν να πάρουν το μέγιστο των επιλογών που έχουν σήμερα για να χτίσουν ένα σίγουρο μέλλον.

για ποιο λόγο να ασφαλιστώ;

για να προστατέψετε ότι έχει αξία στη ζωή σας ή αποτελεί κίνδυνο και απειλή για εσάς.
  • η υγεία σας.
  • η υγεία και η προστασία των ανθρώπων που αγαπάτε.
  • η ικανότητα που έχετε να εργάζεστε και να παράγετε εισόδημα
  • η αξιοπρέπεια η δική σας και της οικογένειας σας.
  • η κινητή και ακίνητη περιουσία σας.
  • η επιχείρηση σας.
  • η επένδυση των χρημάτων σας
  • τι μπορεί να αποτελεί  κίνδυνο και απειλή;
  • οι ευθύνες που μπορεί να προκύψουν και να εγείρουν αξίωση αποζημίωσης από την δραστηριότητα και την συμπεριφορά την δική σας ή της οικογένειας σας με κάθε ιδιότητα που υπάρχει την κάθε στιγμή.

διαπιστώνω ότι χρειάζομαι ασφαλιστική κάλυψη, αλλά δεν γνωρίζω, αν μπορώ να καλύψω την δαπάνη.

το κόστος ενός Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου, προσαρμόζεται στις οικονομικές δυνατότητες του ασφαλισμένου. Ακόμη και αν η ανάγκη σας είναι μεγαλύτερη από την οικονομική δυνατότητα, είναι καλύτερα να καλύψετε το κομμάτι που μπορείτε, παρά να επιλέξετε να μην είστε ασφαλισμένος έως ότου θα μπορείτε να έχετε την σωστή κάλυψη. Όταν όλα στη ζωή σας είναι καλά, το μόνο που σας απασχολεί είναι το κόστος. Επειδή όμως συμβαίνουν αλλαγές που επηρεάζουν την ζωή σας, την υγεία σας ή την περιουσία σας, αυτό που πρέπει πραγματικά να σας απασχολεί είναι το μέγεθος των οικονομικών συνεπειών από αυτή την αλλαγή. Από κοινού εάν το επιθυμείτε, μπορούμε να χτίσουμε σταδιακά την προστασία σας αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την οικονομική σας δυνατότητα.

τι μου προσφέρει ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος που δεν μπορώ να βρω από μόνος/μόνη μου;

ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα το αγοράζετε για να λειτουργήσει και να σας καλύψει όταν το χρειαστείτε. Επομένως πρέπει να είναι προσαρμοσμένο και επικαιροποιημένο για να καλύψει τις δικές σας ανάγκες την κάθε στιγμή που θα χρειαστεί. Εκτός όμως από το σχεδιασμό και την δημιουργία του κατάλληλου για εσάς προϊόντος, έχετε ανάγκη από κατεύθυνση και υποστήριξη όταν συμβεί η ζημιά, κάποιος δηλαδή να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα σας. Αυτές οι δύο προϋποθέσεις εξασφαλίζονται από έναν επαγγελματία Ασφαλιστικό Σύμβουλο. Επειδή η ασφάλεια γίνεται για να λειτουργήσει στη ζημιά, το κόστος απουσίας Ασφαλιστικού Συμβούλου είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της ύπαρξης του.

ποιο είναι το ύψος της ασφάλισης Ζωής που χρειάζομαι;

αυτό εξαρτάται από τις δικές σας ιδιαίτερες συνθήκες κι ανάγκες. Ο αριθμός των εξαρτωμένων μελών, οι μηνιαίες και κατ’ επέκταση οι ετήσιες οικονομικές υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει, η ηλικία σας σε σχέση με τα ανωτέρω, είναι βασικά κριτήρια του ύψους της προστασίας που χρειάζεστε. Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος παίζει καθοριστικό ρόλο στην διερεύνηση των αναγκών μέσω συγκεκριμένης μεθοδολογίας σε μια εμπιστευτική συζήτηση για να μπορεί να κάνει τις κατάλληλες για εσάς προτάσεις.

μπορώ να αυξήσω ή να μειώσω το ασφάλιστρο που πληρώνω;

σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου σας μπορείτε να κάνετε όποια αλλαγή επιθυμείτε τόσο στο ασφάλιστρο, όσο και στο πρόγραμμα. Η ευελιξία του συμβολαίου είναι ένα βασικό κριτήριο στο οποίο δίνουμε μεγάλη σημασία, όταν προτείνουμε στους πελάτες μας πρόγραμμα ή εταιρεία.

μπορώ να κάνω ασφάλιση υγείας που να λειτουργεί συμπληρωματικά στο ταμείο μου;

τα προγράμματα σήμερα είναι τόσα πολλά και τόσο ευέλικτα που έχουν όλες τις δυνατότητες που θα ήθελε κάποιος. Αυτό που χρειάζεστε είναι να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας και θα ‘χτίσετε’ από κοινού αυτό που καλύπτει τις δικές σας αποκλειστικά ανάγκες. Αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας της δικής μας δουλειάς.

αν καλύπτομαι από πρόγραμμα ομαδικής ασφάλειας της εταιρείας μου, χρειάζομαι επιπρόσθετη ασφάλιση;

τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης αποτελούν μια καλή διέξοδο σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινότητας, με χαμηλό κόστος. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν όριο κάλυψης, το οποίο δεν επαρκεί εάν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε εάν υπάρχει δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισης σε περίπτωση που το ομαδικό σας πρόγραμμα διακοπεί, είτε από την εταιρεία είτε λόγω αποχώρησης ή συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου. Σίγουρα το ομαδικό συμβόλαιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα ατομικό συμβόλαιο. Μπορούν όμως να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και να εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη με χαμηλό κόστος.

υπάρχει ασφάλεια για πολύ σοβαρές ασθένειες και πως λειτουργεί;

αναλόγως της αναγκαιότητας, μπορείτε να καλύψετε  τις σοβαρές ασθένειες σε μεμονωμένο συμβόλαιο ή ως προέκταση σε ένα πρόγραμμα υγείας. Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε, έχετε στη διάθεση σας ένα σημαντικό κεφάλαιο κάλυψης για να μπορείτε να προβείτε με τον καλύτερο τρόπο στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό στην αποκατάσταση της υγείας σας, αλλά και στην ενδεχόμενη απότομη διακοπή ή μείωση του εισοδήματος σας. Για τον λόγο αυτό διαθέτουμε μια πολύ μεγάλη γκάμα επιλογών στο σημαντικό θέμα των σοβαρών ασθενειών.

μέχρι ποια ηλικία μπορώ να ασφαλιστώ;

αν κάποιος είναι ήδη ασφαλισμένος, αναλόγως των όρων του συμβολαίου του, η κάλυψη μπορεί να συνεχίζεται ισοβίως. Αν όμως πρόκειται για έναρξη ασφάλειας, οι περισσότερες εταιρείες, έχουν όριο εισόδου τα 60 ή 65 έτη. παρόλα αυτά, υπάρχουν δυνατότητες (έστω και περιορισμένες) για μεγαλύτερες ηλικίες, με προϋποθέσεις. Σίγουρα ένας επαγγελματίας Σύμβουλος που γνωρίζει όλη την αγορά είναι απαραίτητος.

γιατί να κάνω ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης και να μην βάζω χρήματα στην τράπεζα;

έως σήμερα κανείς δεν έχει πάρει σύνταξη από ένα λογαριασμό Ταμιευτηρίου, διότι σχεδόν πάντα ένας λογαριασμός στον οποίο αποταμιεύετε καλύπτει καθημερινές ανάγκες κι επιθυμίες. Ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, πέραν των συγκριτικά πολλών πλεονεκτημάτων του, γίνεται συνειδητά κι υπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό, που είναι η εξασφάλιση της αξιοπρέπειας όταν δεν θα παράγετε εργασιακά.

καλύπτονται οι προϋπάρχουσες ασθένειες;

η γρήγορη κι επιφανειακή απάντηση είναι όχι. Όμως στην πράξη αντιμετωπίζεται με κάποιες προϋποθέσεις από τις περισσότερες εταιρείες. Κάθε περίπτωση όμως είναι ξεχωριστή κι ένας επαγγελματίας Σύμβουλος μπορεί να βρει λύσεις.

τι σημαίνει ασφάλιση;

η ασφάλιση είναι μια πράξη προστασίας ανθρώπων που αγαπάμε.

πώς ανοίγεις μια αγκαλιά, για κάποιον που αγαπάς, να τον προστατέψεις;

πώς δίνεις ένα σακάκι στο παιδί να μην κρυώσει;

πώς φροντίζεις τα παράθυρα να μη βάζουν κρύο;

πώς βγάζεις το μάλλινο πουλοβεράκι και το δίνεις στην αγαπημένη σου αργά το βράδυ στο σινεμά επειδή κρυώνει;

πώς βάζεις ξύλα στο τζάκι ν’ ανάψεις φωτιά για να ζεσταθούν τα παιδάκια σου;

έτσι είναι η ασφάλιση.

Φροντίζεις για να έχουν ρούχα το χειμώνα αν τύχει και τους λείψεις.

Να πληρωθούν τα ενοίκια αν το παιδί σου σπουδάζει κάπου μακριά σε ξένη χώρα, για να τελειώσει τις σπουδές του εάν τύχει και φύγεις πρόωρα…

Να έχει το ψυγείο σου φαγάκι αν μοίρα κακιά σε κρατήσει σε νοσοκομείο για καιρό.

Να έχει ο/η σύντροφος τα χρειαζούμενα να συνεχίσει όσα είχατε ονειρευτεί μαζί για την οικογένεια…

eaeee

στην help insurance θέλουμε να μάθουμε  περισσότερα για σένα !

επικοινώνησε  τώρα μαζί μας !

Αρέσει σε %d bloggers: