γιατί ασφάλιση υγείας;


 • γιατί να κάνει κάποιος ιδιωτική ασφάλεια υγείας αυτήν την περίοδο;
 • τι καλύπτουν συνήθως τα πακέτα των ασφαλιστικών και ποιο το ενδεικτικό κόστος τους;
 • ποιες είναι οι «παγίδες» των συμβολαίων;

ταλαιπωρία, ουρές, δημόσια νοσοκομεία ανήμπορα να διαχειριστούν τον χείμαρρο ασθενών, ενοποιήσεις ταμείων που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και αφήνουν τον ασφαλισμένο ανασφαλή !

η διάχυτη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στον κλάδο της υγείας και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν των ασφαλιστικών ταμείων του δημοσίου και στη δημόσια περίθαλψη κάνει ολοένα και περισσότερο κόσμο να σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα να επενδύσει σε άλλες, συμπληρωματικές λύσεις ιδιωτικού τύπου, όπως αυτή της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

στην ερώτηση «γιατί ιδιωτική ασφάλιση υγείας;» λοιπόν, η απάντηση είναι απλή:

 • για καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση σε περίπτωση νοσηλείας.

οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες διαθέτουν προγράμματα υγείας τα οποία καλύπτουν πρωτοβάθμια περίθαλψη (επισκέψεις σε γιατρούς, ιατρικές εξετάσεις κτλ.) ή προγράμματα τα οποία καλύπτουν την δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομειακή) ή και τα δυο παραπάνω, σε ένα πακέτο.

Είσαι μοναδικός. Το ίδιο και οι ανάγκες σου. Γι’ αυτό και σου προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα παροχών και υπηρεσιών υγείας, που σου παρέχει πολλά περισσότερα από ασφάλιση.

το τι θα διαλέξει ο ενδιαφερόμενος εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες του, αλλά και από το κόστος που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

ανάλογα με την εταιρεία και το ασφαλιστικό πρόγραμμα, μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας μπορεί να καλύψει από ένα ποσοστό του κόστους νοσηλείας μέχρι και το πλήρες κόστος, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αμοιβών για ιατρούς, χειρούργους και αναισθησιολόγους συνήθως σε συνεργασία με το ταμείο δημοσίου στο οποίο ανήκει ο ασθενής.

στις περισσότερες περιπτώσεις λοιπόν, η ιδιωτική ασφάλεια λειτουργεί επικουρικά με τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να αποκλείονται και οι περιπτώσεις στις οποίες συμβαίνει το ανάποδο, και έτσι πληρώνονται όλα τα νοσήλια, με το λιγότερο δυνατό κόστος για τον ασφαλισμένο.

με ένα ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας, λοιπόν, μπορεί κανείς να καλύψει εξ’ ολοκλήρου το υπόλοιπο κόστος της νοσοκομειακής του περίθαλψης (αμοιβές χειρούργων – αναισθησιολόγων, διαφορά δωματίου, υλικά, διαγνωστικές εξετάσεις,  κλπ), σε Ελλάδα και εξωτερικό..

πόσο θα μου κοστίσει;

το κόστος κάθε προγράμματος ασφάλισης εξαρτάται από την εταιρεία, τις παροχές (ποσοστιαία ή πλήρης κάλυψη νοσηλείας, ιατρικές εξετάσεις, επισκέψεις σε ιατρούς) και τους κανόνες εκτίμησης κινδύνου της εκάστοτε εταιρείας.

εάν αποφασίσετε πάντως, να κάνετε ιδιωτική ασφάλεια υγείας, να έχετε υπόψη ότι όσο πιο νωρίς και όσο πιο υγιής είστε όταν την κάνετε, τόσο το καλύτερο θα είναι για εσάς για δύο βασικούς λόγους.

  • πρώτον, στις νεαρές ηλικίες τα ασφάλιστρα είναι σαφώς χαμηλότερα, δεύτερον όσο μεγαλώνετε κάνουν την… εμφάνισή τους τα γνωστά χρόνια νοσήματα τα οποία πέραν του ότι εκτοξεύουν το κόστος των ασφαλίστρων, μπορούν να «προκαλέσουν» ακόμα και απόρριψη της αίτησής σας για ασφάλιση.
  • συνήθως ελέγχουμε το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου και αυτό γίνεται γιατί προσπαθούμε να παίρνουμε υγιείς ασφαλισμένους.

υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις, κάποιος να ζητήσει να ασφαλιστεί και η εκάστοτε ασφαλιστική να τον απορρίψει. όσο μάλιστα περνάνε τα χρόνια, αυτό γίνεται ακόμα πιο σύνηθες.

τι θα πρέπει να προσέξετε ;

αρχικά, προτού υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο με οποιαδήποτε ασφαλιστική ή πληρώσετε την πρώτη δόση, θα πρέπει πρώτα να διαβάσετε εξονυχιστικά τους όρους του συμβολαίου.

η επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας είναι εξίσου σημαντικό.

«ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εμπιστευτεί μια εταιρεία, η οποία να είναι χρόνια στον χώρο και η οποία να μην έχει δώσει πολλά δικαιώματα.

σε γενικές γραμμές λοιπόν:

 • διαβάστε εξονυχιστικά το συμβόλαιο και τους όρους του προτού υπογράψετε.
 • μην αποκρύπτετε στοιχεία που αφορούν προϋπάρχουσες παθήσεις και μην αφήσετε κανέναν άλλον να συμπληρώσει για λογαριασμό σας τα σχετικά ερωτηματολόγια.
 • η δήλωση μιας πάθησης μπορεί να οδηγήσει σε πληρωμή επασφαλίστρου ή εξαίρεση καλύψεων σχετικά με αυτή, όμως είναι σίγουρα προτιμότερο να το ξέρετε αυτό από την αρχή, παρά να το… ανακαλύψετε μετά από χρόνια και να μείνετε ακάλυπτοι σε ώρα ανάγκης.

δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες σας !

 • θέλετε περισσότερο την νοσοκομειακή κάλυψη (νοσηλεία) ή την εξωνοσοκομειακή (επισκέψεις σε ιατρούς, εξετάσεις σε εργαστήρια);
 • μην εμπιστεύεστε οποιονδήποτε, όσο φίλος ή συγγενής σας και αν είναι. Η εμπειρία του στον τομέα είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερο βάρος.

ας κρατήσουμε επαφή

 


δείτε :

 

δείτε την φόρμα » διερέυνηση ασφαλιστικών αναγκών » ωστε να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση στην συνάντηση που θα ακολουθήσει

Αρέσει σε %d bloggers: