ο πατέρας μου ειχε δίκαιο


γιατί ο πατέρας μου είχε δίκιο για την ιδιωτική ασφάλιση ;

όταν ήμουν ακόμα 15 ετών δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω με τίποτα το λόγο που ο μπαμπάς μου έδινε τόσες χιλιάδες δραχμές για να έχω κάτι που τότε δεν ήθελα καν να καταλάβω.

είχε προσπαθήσει, μάλιστα, να μου το εξηγήσει αρκετές φορές, παρά τη δική μου άρνηση. «Σε περίπτωση που σου τύχει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν θα περιμένεις με τις ώρες πότε θα σε δεχθεί ο γιατρός στο δημόσιο νοσοκομείο, θα σε πάρουν κατευθείαν, εάν χρειαστεί θα σε κρατήσουν εκεί σε ιδιωτική κλινική με όμορφο περιβάλλον, και μόνο όταν βεβαιωθούν ότι είσαι 100% καλά θα σε αφήσουν να φύγεις», μου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

εγώ τότε ένιωθα άτρωτος, πίστευα ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να μου συμβεί και έτσι θεώρησα εντελώς λογικό να του ζητήσω να μου διακόψει την ιδιωτική ασφάλιση και αντ’ αυτής να μου δίνει τα χρήματα για χαρτζιλίκι. Ο πατέρας μου γέλασε με αυτή μου την παρόρμηση και μου απάντησε: «Είναι για την ασφάλειά μας, τη δική σου και ολόκληρης της οικογένειας. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα το καταλάβεις». Αυτή η στιγμή ήρθε αρκετά χρόνια μετά. Λίγο μετά τα 35 μου, με ένα μωρό στο σπίτι, δόσεις δανείου για αγορά κατοικίας και την αβεβαιότητα για το μέλλον να είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι 20 χρόνια πριν, που ένιωθα ακόμα άτρωτος, συνειδητοποίησα ότι οι σταθερές στη ζωή μου δεν χρειαζόταν να είναι πολλές.

για την ακρίβεια, θα μπορούσαν να συνοψίζονται και σε μόνο μία: Να νιώθω ασφάλεια !

ασφάλεια ότι, ακόμα και εάν μου τύχει κάτι απρόσμενο, σε εμένα ή την οικογένειά μου, η ζωή μου δεν θα ανατραπεί και θα μπορεί να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν συμβεί το αναπάντεχο. Δεν θυμόμουν πού μας είχε ασφαλίσει ο μπαμπάς μου.

»σας παρέχουμε  την πιο πλήρη γκάμα ασφαλιστικών προγραμμάτων» 

 

οι αντίθετες σκέψεις δεν άργησαν να… «ξεπεταχθούν». «Γιατί να επιλέξω ιδιωτική ασφάλιση;», «Δεν θα είναι πολύ ακριβή;», «Αξίζει;», «Θα πληρώνω χωρίς να μου χρειαστεί ποτέ;», κοκ. Όλες όμως αυτές οι αναίτιες ερωτήσεις έβρισκαν απάντηση στη συμβουλή που τότε μου είχε δώσει ο πατέρας μου: «Είναι για την ασφάλειά μας».

πληρώνοντας ένα ασφάλιστρο που ταιριάζει στις οικονομικές μου δυνατότητες, εξασφαλίζομαι ότι τη στιγμή που θα τη χρειαστώ, θα μπορεί να καλύψει άμεσα μία ζημιά που έχει πολλαπλάσια μεγαλύτερη αξία.

το σημαντικότερο; Συμπληρώνει τα κενά της δημόσιας περίθαλψης, εξασφαλίζοντας νοσήλεια και ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε ιδιωτικά νοσοκομεία, χωρίς αναμονή, ταλαιπωρία και άγχος ότι δεν θα μπορούν να καλυφθούν μεγάλες δαπάνες για την υγεία – τη δική μου ή της οικογένειάς μου.

τα προγράμματα μας  προσφέρουν υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένες πάντα στις ατομικές ανάγκες του εκάστοτε ασφαλισμένου, με στόχο τη κάλυψη μικρών, αλλά και μεγάλων δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, πώς οι ανατροπές στη ζωή μας δεν έρχονται μόνο από θέματα υγείας.

οι φυσικές καταστροφές που ολοένα και πληθαίνουν, ακόμα και στη χώρα μας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβεβλημένη ανάγκη εξασφάλισης και της κατοικίας μας. Δεν χρειάζεται να τύχει μία τέτοια καταστροφή για να μάθει κανείς ότι το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, για παράδειγμα από μία πυρκαγιά ή μία πλημμύρα, είναι πολλές φορές απαγορευτικό.

έπρεπε να περάσουν χρόνια για να αντιληφθώ πλήρως όλα όσα μου εξηγούσε τότε ο πατέρας μου, όμως σήμερα που βρίσκομαι στη δική του θέση, μπορώ να καταλάβω γιατί τελικά δεν μου έδωσε ποτέ τα χρήματα της ιδιωτικής ασφάλισης για χαρτζιλίκι.

δεν το αντιμετώπιζε ποτέ ως έξοδο, αλλά ως μια εγγύηση για :

  • την ηρεμία & τη σιγουριά!

που προσφέρει στα απρόβλεπτα ή δυσάρεστα γεγονότα τα οποία, όσο και να προσπαθεί κανείς να αποφύγει, ουσιαστικά δεν μπορεί. Και η εγγύηση αυτή δεν είναι απαραίτητο να κοστίζει μια περιουσία, αλλά σίγουρα μπορεί να σώσει μία.

Πηγή: Protagon.gr


ας κρατήσουμε επαφή

 

δείτε &  το e-book ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


δείτε την φόρμα » διερέυνηση ασφαλιστικών αναγκών » ωστε να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση στην συνάντηση που θα ακολουθήσει

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: