συχνές ερωτήσεις

σκέφτεστε πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή στη ζωή σας για να συνάψετε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα για τη σύνταξη, ώστε να εξασφαλίσετε τις συνθήκες της καθημερινότητάς σας όταν θα αποχωρήσετε από την εργασία σας και έχετε απορίες;

 

σήμερα υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που σας εξασφαλίζουν εγγυημένη σύνταξη για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας την κατάλληλη στιγμή.

οι απαντήσεις που χρειάζεστε για  να επιλέξτε στη συνέχεια το κατάλληλο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες και τα οικονομικά σας.

  • κάθε πότε μπορώ να πληρώνω τα ασφάλιστρά μου;

μπορείτε να πληρώνετε τα ασφάλιστρα σύμφωνα με τον οικονομικό σας προγραμματισμό.

ανάλογα με την επιλογή σας, μπορείτε να καταβάλλετε τα ασφάλιστρα ετησίως, εξαμηνιαίως, τριμηνιαίως ή μηνιαίως, ενώ αν επιλέξετε το Νέο Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να ενισχύετε τη μελλοντική εγγυημένη παροχή σας μέσω έκτακτων καταβολών.

  • σε ποια σημεία πρέπει να δώσω προσοχή σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας αρχικά στο δικαίωμα εξαγοράς, το οποίο σας δίνεται ανάλογα με τους ειδικούς όρους, που προβλέπονται στο κάθε πρόγραμμα και το αποκτάτε μετά από 1έως 3 χρόνια.

επίσης, πρέπει να προσέξετε τον πίνακα εξαγοράς, όπως επίσης και το εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη ή την εγγυημένη σύνταξη και τέλος τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ώστε να συμβαδίζει με την ηλικία σας.

ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η διάρκεια του προγράμματος, ώστε να σιγουρευτείτε ότι στη διάρκεια που έχετε επιλέξει τα χρήματά σας θα έχουν προλάβει να αποδώσουν.

πώς μπορώ να πάρω τη σύνταξη μου;

όταν φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε τη σύνταξή σας θα χρειαστεί να ενημερώσετε γραπτώς πριν τη λήξη του προγράμματός σας την ασφαλιστική σας εταιρεία, καθώς επίσης και να διευκρινήσετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τη μηνιαία σύνταξη ή να πάρετε το ποσό εφάπαξ.

στη συνέχεια, θα πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας γραπτώς για τον αριθμό φορολογικού σας μητρώου, την Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκετε και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θέλετε να κατατίθεται η σύνταξή σας. Θυμηθείτε ότι για όλες τις δοσοληψίες θα πρέπει να προσκομίσετε και την αστυνομική σας ταυτότητα.

μέχρι ποια ηλικία μπορώ να ασφαλιστώ;

ανάλογα με το πρόγραμμα το οποίο θα επιλέξετε και τις παροχές, αλλά και τις υποχρεώσεις του υπάρχουν διαφορετικά όρια ηλικίας. Ενδεικτικά μπορείτε να έχετε κατά νου ότι ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να ξεκινά στα 18, ενώ το ανώτατο όριο για κάποια προγράμματα είναι και τα 50 έτη. Όμως, για αναλυτική πληροφόρηση πρέπει να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

γιατί να κάνω ένα Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα;

για να διατηρήσετε και να εξασφαλίσετε την ποιότητα της ζωής σας στην ηλικία που δε θα έχετε τη δυνατότητα να αγωνίζεστε για αυτό! Όταν σταματήσετε να εργάζεστε, ενώ θα έχετε ακόμα μπροστά σας πολλά χρόνια ζωής, τα έσοδά σας πιθανά να περιορίζονται μόνο στη σύνταξη, που θα’ναι μικρότερη από το εισόδημα που είχατε όταν εργαζόσασταν. Φροντίστε, λοιπόν, το μέλλον σας προσδιορίζοντας από σήμερα – σύμφωνα με τις δυνατότητές σας – την ηλικία και το ποσό που επιθυμείτε, για να απολαμβάνετε στο μέλλον όσα δικαιούστε! Με τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και μετά τη συνταξιοδότησή σας, με ευελιξία και προσιτό ασφάλιστρο.

με αφορά το θέμα της Σύνταξης;

ένα Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εσάς που θέλετε να συμπληρώσετε το εισόδημά σας όταν συνταξιοδοτηθείτε και σε εσάς που πρόκειται να συνταξιοδοτηθείτε σύντομα. Γενικότερα, τα Συνταξιοδοτικά προγράμματα απευθύνονται σε όσους ανησυχούν έντονα για την κάλυψη των αναγκών τους όταν συνταξιοδοτηθούν και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποταμιεύουν σήμερα μεγάλα ποσά.

είμαι πολύ νέος για να σκεφτώ τώρα τη Σύνταξή μου;

Αυτή είναι μια παγίδα που κοστίζει πολύ! Όσο αναβάλλετε να συνάψετε ένα Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα σήμερα, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το κόστος του για εσάς μελλοντικά. Αντίθετα, όσο πιο  νέος ξεκινήσετε, θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερα κεφάλαια και υψηλότερη απόδοση.

πρέπει να περιμένω μέχρι τα 67 μου για να συνταξιοδοτηθώ;

Με τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής το πότε θα πάρετε Σύνταξη το επιλέγετε εσείς! Σχεδιάζετε, λοιπόν, το προσωπικό σας συνταξιοδοτικό πλάνο, φροντίζοντας από σήμερα για το μέλλον σας, ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες σας με τον καλύτερο τρόπο.

κάνοντας σήμερα ένα Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα, πότε θα πάρω τη Μηνιαία Σύνταξή μου;

Έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε εσείς τη χρονική στιγμή που επιθυμείτε να ξεκινήσει η καταβολή της μηνιαίας Σύνταξής σας. Μάλιστα, εάν σήμερα είστε άνω των 50 ετών και διαθέτετε κάποιο εφάπαξ ποσό που θέλετε να το αξιοποιήσετε, η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει Πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε από τον επόμενο κιόλας μήνα.

τι είναι το δικαίωμα της Υπαναχώρησης;

ουσιαστικά πρόκειται για το δικαίωμα που έχετε να διακόψετε τη σύμβαση ασφάλισής σας.
αυτό το δικαίωμα το έχετε ως αντισυμβαλλόμενος και ενεργοποιείται με μια επιστολή σας εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε στα χέρια σας το ασφαλιστήριο σας.
σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι θα σας επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα ασφάλιστρα, μετά την αφαίρεση του δικαιώματος συμβολαίου και των εξόδων που έχετε πραγματοποιήσει, όπως το κόστος ιατρικών εξετάσεων, οι προμήθειες, κλπ.

 

 

 

 

δείτε την φόρμα » διερέυνηση ασφαλιστικών αναγκών » ωστε να έχουμε μια πρώτη εκτίμηση στην συνάντηση που θα ακολουθήσει
ή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.