συχνές ερωτήσεις

Σκέφτεστε πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή στη ζωή σας για να συνάψετε ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα για τη σύνταξη, ώστε να εξασφαλίσετε τις συνθήκες της καθημερινότητάς σας όταν θα αποχωρήσετε από την εργασία σας και έχετε απορίες;

 

Τότε οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις σας αφορούν άμεσα.

 

Σήμερα υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που σας εξασφαλίζουν εγγυημένη σύνταξη για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας την κατάλληλη στιγμή. Δείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε και επιλέξτε στη συνέχεια το κατάλληλο πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες και τα οικονομικά σας.

 

Ερώτηση: Κάθε πότε μπορώ να πληρώνω τα ασφάλιστρά μου;

 

Μπορείτε να πληρώνετε τα ασφάλιστρα σύμφωνα με τον οικονομικό σας προγραμματισμό.

Ανάλογα με την επιλογή σας, μπορείτε να καταβάλλετε τα ασφάλιστρα ετησίως, εξαμηνιαίως, τριμηνιαίως ή μηνιαίως, ενώ αν επιλέξετε το Νέο Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να ενισχύετε τη μελλοντική εγγυημένη παροχή σας μέσω έκτακτων καταβολών.

 

Ερώτηση:Σε ποια σημεία πρέπει να δώσω προσοχή σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

 

Πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας αρχικά στο δικαίωμα εξαγοράς, το οποίο σας δίνεται ανάλογα με τους ειδικούς όρους, που προβλέπονται στο κάθε πρόγραμμα και το αποκτάτε μετά από 1έως 3 χρόνια.

Επίσης, πρέπει να προσέξετε τον πίνακα εξαγοράς, όπως επίσης και το εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη ή την εγγυημένη σύνταξη και τέλος τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ώστε να συμβαδίζει με την ηλικία σας.

 

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η διάρκεια του προγράμματος, ώστε να σιγουρευτείτε ότι στη διάρκεια που έχετε επιλέξει τα χρήματά σας θα έχουν προλάβει να αποδώσουν.

 

Ερώτηση: Πώς μπορώ να πάρω τη σύνταξη μου;

 

Όταν φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε τη σύνταξή σας θα χρειαστεί να ενημερώσετε γραπτώς πριν τη λήξη του προγράμματός σας την ασφαλιστική σας εταιρεία, καθώς επίσης και να διευκρινήσετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τη μηνιαία σύνταξη ή να πάρετε το ποσό εφάπαξ.

 

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας γραπτώς για τον αριθμό φορολογικού σας μητρώου, την Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκετε και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θέλετε να κατατίθεται η σύνταξή σας. Θυμηθείτε ότι για όλες τις δοσοληψίες θα πρέπει να προσκομίσετε και την αστυνομική σας ταυτότητα.

 

Ερώτηση:  Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να ασφαλιστώ;

 

Ανάλογα με το πρόγραμμα το οποίο θα επιλέξετε και τις παροχές, αλλά και τις υποχρεώσεις του υπάρχουν διαφορετικά όρια ηλικίας. Ενδεικτικά μπορείτε να έχετε κατά νου ότι ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να ξεκινά στα 18, ενώ το ανώτατο όριο για κάποια προγράμματα είναι και τα 50 έτη. Όμως, για αναλυτική πληροφόρηση πρέπει να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

 

Ερώτηση: Γιατί να κάνω ένα Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα;

 

Για να διατηρήσετε και να εξασφαλίσετε την ποιότητα της ζωής σας στην ηλικία που δε θα έχετε τη δυνατότητα να αγωνίζεστε για αυτό! Όταν σταματήσετε να εργάζεστε, ενώ θα έχετε ακόμα μπροστά σας πολλά χρόνια ζωής, τα έσοδά σας πιθανά να περιορίζονται μόνο στη σύνταξη, που θα’ναι μικρότερη από το εισόδημα που είχατε όταν εργαζόσασταν. Φροντίστε, λοιπόν, το μέλλον σας προσδιορίζοντας από σήμερα – σύμφωνα με τις δυνατότητές σας – την ηλικία και το ποσό που επιθυμείτε, για να απολαμβάνετε στο μέλλον όσα δικαιούστε! Με τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και μετά τη συνταξιοδότησή σας, με ευελιξία και προσιτό ασφάλιστρο.

 

Ερώτηση: Με αφορά το θέμα της Σύνταξης;

 

Ένα Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εσάς που θέλετε να συμπληρώσετε το εισόδημά σας όταν συνταξιοδοτηθείτε και σε εσάς που πρόκειται να συνταξιοδοτηθείτε σύντομα. Γενικότερα, τα Συνταξιοδοτικά προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής απευθύνονται σε όσους ανησυχούν έντονα για την κάλυψη των αναγκών τους όταν συνταξιοδοτηθούν και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποταμιεύουν σήμερα μεγάλα ποσά.

 

Ερώτηση: Είμαι πολύ νέος για να σκεφτώ τώρα τη Σύνταξή μου;

 

Αυτή είναι μια παγίδα που κοστίζει πολύ! Όσο αναβάλλετε να συνάψετε ένα Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα σήμερα, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το κόστος του για εσάς μελλοντικά. Αντίθετα, όσο πιο  νέος ξεκινήσετε, θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερα κεφάλαια και υψηλότερη απόδοση.

 

Ερώτηση: Πρέπει να περιμένω μέχρι τα 67 μου για να συνταξιοδοτηθώ;

 

Με τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής το πότε θα πάρετε Σύνταξη το επιλέγετε εσείς! Σχεδιάζετε, λοιπόν, το προσωπικό σας συνταξιοδοτικό πλάνο, φροντίζοντας από σήμερα για το μέλλον σας, ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες σας με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ερώτηση: Κάνοντας σήμερα ένα Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα, πότε θα πάρω τη Μηνιαία Σύνταξή μου;

 

Με την Εθνική Ασφαλιστική έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε εσείς τη χρονική στιγμή που επιθυμείτε να ξεκινήσει η καταβολή της μηνιαίας Σύνταξής σας. Μάλιστα, εάν σήμερα είστε άνω των 50 ετών και διαθέτετε κάποιο εφάπαξ ποσό που θέλετε να το αξιοποιήσετε, η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει Πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε από τον επόμενο κιόλας μήνα.

 

Ερώτηση: Τι μου προσφέρει ένα Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής;

 

Η Εθνική Ασφαλιστική, κατανοώντας απόλυτα τις οικονομικές συνθήκες και τις απαιτήσεις του σήμερα αλλά και τις ανησυχίες για το αύριο, σχεδιάζει και προσφέρει λύσεις σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για την κάλυψη των συνταξιοδοτικών του αναγκών.

 

Μερικά μόνο από τα οφέλη που σας προσφέρει ένα Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι τα εξής:

 

  • διατήρηση ενός καλού βιοτικού επιπέδου ισοβίως, χωρίς να αλλάξετε συνήθειες και τρόπο ζωής όταν συνταξιοδοτηθείτε,

 

  • εγγύηση με την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της Εθνικής Ασφαλιστικής,

 

  • ελευθερία στην επιλογή των παροχών του προγράμματός σας,

 

  • προσαρμογή του προγράμματος στις οικονομικές σας δυνατότητες,

 

  • εξασφάλιση των αγαπημένων σας προσώπων, στ) διατήρηση οικονομικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας κατά την τρίτη ηλικία και εκπλήρωση των ονείρων σας, ακριβώς όταν θα έχετε χρόνο να τα πραγματοποιήσετε.

Ερώτηση: . Τι είναι το δικαίωμα της Υπαναχώρησης;

 

Ουσιαστικά πρόκειται για το δικαίωμα που έχετε να διακόψετε τη σύμβαση ασφάλισής σας.
Αυτό το δικαίωμα το έχετε ως αντισυμβαλλόμενος και ενεργοποιείται με μια επιστολή σας εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε στα χέρια σας το ασφαλιστήριο σας.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι θα σας επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα ασφάλιστρα, μετά την αφαίρεση του δικαιώματος συμβολαίου και των εξόδων που έχετε πραγματοποιήσει, όπως το κόστος ιατρικών εξετάσεων, οι προμήθειες, κλπ.

Από τον διαδικτυακό τόπο της Εθνικής Ασφαλιστικής

για συνάντιση γνωριμίας
συμπληρώστε την σχετική φόρμα  &
θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close