αυτοκινήτου & πυρός

Ερώτηση: Με ποιους τρόπους μπορώ να πληρώνω τα ασφάλιστρα Αυτοκινήτου μου ή/και Πυρός στην Εθνική Ασφαλιστική;

Στην Εθνική Ασφαλιστική σας δίνεται η δυνατότητα να εξοφλήσετε τα ασφάλιστρά σας με τον τρόπο που ταιριάζει στις δικές σας προσωπικές ανάγκες. Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να εξοφλήσετε με τους παρακάτω τρόπους:

1) Στις Συνεργαζόμενες Τράπεζες

 • Στα Ταμεία, με μετρητά ή με απευθείας χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού
 • Μέσω των ATM
 • Μέσω Internet BANKING
 • Μέσω Phone  BANKING

Μπορείτε να δείτε τον πίνακα των συνεργαζόμενων τραπεζών πατώντας εδώ.

2) Τηλεφωνικά – Καλώντας στο 18189 (χρέωση ανάλογα με το τιμολόγιο του παρόχου του καλούντος) με χρέωση της πιστωτικής κάρτας Visa ή Mastercard

 • Η χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας μπορεί να γίνει εφάπαξ ή, ειδικά για την πληρωμή ασφαλίστρων Αυτοκινήτου, έως και σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες για όλες τις τράπεζες καθώς και τους τύπους καρτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 18189.

3) Στα Υποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής

 • Με πληρωμή μετρητών
 • Με επιταγή (εκδόσεως συμβαλλομένου σε διαταγή Εθνικής Ασφαλιστικής)
 • Με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας Visa ή Mastercard εφάπαξ, ή ειδικά για την πληρωμή ασφαλίστρων Αυτοκινήτου, έως και σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες για όλες τις τράπεζες καθώς και τους τύπους καρτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 18189.

4) Στα Υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ με πληρωμή μετρητών.

5) On line μέσω της νέας υπηρεσίας ΕΘΝΙΚΗ webpay (ειδικά για την πληρωμή ασφαλίστρων του οχήματός σας)

 • Με χρέωση του Τραπεζικού σας Λογαριασμού στην Εθνική  ΤΡΆΠΕΖΑ
 • Με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας Mastercard ή Visa, εφάπαξ ή σε έως 6 άτοκες δόσεις με χρήση πιστωτικών καρτών εκδόσεως Εθνικής Τράπεζας
 • Με χρέωση λογαριασμού Paypal.

Με τους παραπάνω τρόπους πληρωμής που έχετε στη διάθεσή σας έχετε τα εξής οφέλη:

 • Έγκαιρη εξόφληση των ασφαλίστρων σας, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των παροχών σας, μια και οι διαδικασίες γίνονται πολύ πιο εύκολες και απαιτούν λιγότερο χρόνο.
 • Εύκολη παρακολούθηση των δαπανών σας για την πληρωμή ασφαλίστρων μέσω του λογαριασμού σας, από την αναλυτική κατάσταση κίνησης (statement) του λογαριασμού σας
 • Μεγάλη ευελιξία και ελάχιστη ενασχόλησή σας με διαδικασίες πληρωμής των ασφαλίστρων σας, αφού η Εθνική Ασφαλιστική σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο και το χώρο που θα πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας.
 • Αποστολή προσωρινού ειδικού σήματος ασφάλισης αυτοκινήτου στους πελάτες που παραλαμβάνουν ειδοποίηση πληρωμής ασφαλίστρων με ταχυπληρωμή. Το οριστικό σήμα και η βεβαίωση ασφάλισης αποστέλλονται ταχυδρομικά στον πελάτη εντός 10 εργάσιμων ημερών από την καταβολή των πληρωτέων ασφαλίστρων.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου με μετρητά ή με απευθείας χρέωση του τραπεζικού μου λογαριασμού στα ταμεία των τραπεζών;

Μπορείτε να εξοφλήσετε τα ασφάλιστρά σας στα ταμεία των συνεργαζόμενων τραπεζών, έχοντας μαζί σας το ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων.Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής κρατάτε το παραστατικό της τράπεζας (αποδεικτικό κατάθεσης), το οποίο έχει ισχύ απόδειξης.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου μέσω ΑΤΜ;

Μπορείτε να προχωρήσετε στην πληρωμή των ασφαλίστρων σας στα ΑΤΜ οποιασδήποτε από τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Απλά χρησιμοποιείτε την κάρτα αυτόματης ανάληψής σας έχοντας μαζί σας τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων Αυτοκινήτου ή Πυρός, ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του ATM.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου μέσω Internet BANKING ;

Πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας με την Εθνική Ασφαλιστική χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής Αυτοκινήτου ή Πυρός που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων. Αν συνεργάζεστε με την Εθνική ΤΡΆΠΕΖΑ μπορείτε να βρείτε στο site της Εθνικής Τράπεζας πλήρεις οδηγίες για το πώς μπορείτε μέσω iBank να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας. Σε περίπτωση που εξυπηρετείστε μέσω Web Bankingοποιασδήποτε άλλης συνεργαζόμενης τράπεζας ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνει ή τράπεζα για τη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου μέσω Phone Banking;

Μπορείτε να εξοφλήσετε τα ασφάλιστρά σας απλά καλώντας στον ειδικό αριθμό που διαθέτει η συνεργαζόμενη τράπεζα την οποία και έχετε επιλέξει και ακολουθώντας τις ηχογραφημένες οδηγίες για να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σας, όποτε εσείς επιθυμείτε, εύκολα και γρήγορα. Αν η τράπεζα που έχετε επιλέξει είναι η Εθνική Τράπεζα τότε μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε για τα βήματα της συναλλαγής εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, χρειάζεται ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής Αυτοκινήτου ή Πυρός, που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων.

Ερώτηση: Τι είναι ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας; Σε τι χρησιμεύει;

Ο κωδικός αυτός (Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής), ο οποίος αναγράφεται στο πάνω μέρος του ειδοποιητηρίου σας, όπως φαίνεται και στις εικόνες,

σας διευκολύνει στις συναλλαγές σας εφόσον επιλέξετε να πραγματοποιήσετε την εξόφληση των ασφαλίστρων σας:

 • Με μετρητά ή με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού σας, στα ταμεία των συνεργαζόμενων τραπεζών
 • Μέσω των ATM των συνεργαζόμενων τραπεζών
 • Με πληρωμή μέσω Internet  BANKING των συνεργαζόμενων τραπεζών
 • Με πληρωμή μέσω Phone  BANKING των συνεργαζόμενων τραπεζών

Σε περίπτωση μεταβολής των καλύψεων, πληροφορηθείτε τον νέο Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής, καλώντας στο 18189 (χρέωση ανάλογα με το τιμολόγιο του παρόχου του καλούντος) ή τον ασφαλιστή σας.

Δείτε τον πίνακα των συνεργαζόμενων τραπεζών πατώντας εδώ

Ερώτηση: Ποιες είναι οι συνεργαζόμενες τράπεζες στις οποίες μπορώ να εξοφλώ τα ασφάλιστρα Αυτοκινήτου ή/και Πυρός και ποιους τρόπους πληρωμής διαθέτουν;

Οι συνεργαζόμενες τράπεζες και οι τρόποι πληρωμής ασφαλίστρων, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα τραπεζών του Διατραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ).

Ερώτηση: Ποιά είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω με μετρητά στα Υποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής ή των ΕΛ.ΤΑ.;

Έχοντας μαζί σας το ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων μπορείτε να επισκεφθείτε το πλησιέστερο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.

Για την εξόφληση των ασφαλίστρων σας σε Υποκατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής αρκεί να γνωρίζετε τον αριθμό του συμβολαίου σας τον οποίο και υποδεικνύετε στον αρμόδιο υπάλληλο.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία πληρωμής των ασφαλίστρων του Αυτοκινήτου μου μέσω της πιστωτικής μου κάρτας;

Η διαδικασία πληρωμής των ασφαλίστρων μέσω πιστωτικής κάρτας μπορεί να γίνει,

• είτε με φυσική παρουσία του κατόχου της κάρτας σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής (σε κάθε περίπτωση θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας) και απευθείας χρέωση της κάρτας.
• είτε με τηλεφωνική σας επικοινωνία στο τηλεφωνικό μας κέντρο 18189, καθημερινά από  ΔΕΥΤΈΡΑ  έως Παρασκευή και ώρες 08:00-20:00, με τήρηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων σας.
H χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας μπορεί να γίνει εφάπαξ ή σε έως 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες για όλες τις τράπεζες καθώς και τους τύπους καρτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης 18189.

Ερώτηση: Πώς μπορώ να εξοφλήσω τα ασφάλιστρα του Αυτοκινήτου μου On line μέσω Εθνική webpay;

Μπορείτε να εξοφλήσετε εύκολα και γρήγορα τα ασφάλιστρα του οχήματός σας μέσω Εθνική webpay:

• Με χρέωση του Τραπεζικού σας Λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα.
• Με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας Mastercard ή Visa, εφάπαξ ή σε έως 6 άτοκες
δόσεις με χρήση πιστωτικών καρτών εκδόσεως Εθνικής Τράπεζας.
• Με χρέωση λογαριασμού Paypal.Η πρόσβαση στη νέα υπηρεσία πληρωμών Εθνική webpay γίνεται μέσω της αρχικής σελίδας του site της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου υπάρχει σχετικός σύνδεσμος. Εσείς, για την πληρωμή των ασφαλίστρων σας, αρκεί απλά να συμπληρώσετε τον αριθμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας ή τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής
Από τον διαδικτυακό τόπο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: