πληρωμή ασφαλίστρων

αν δεν σας καλύψουν τα παρακάτω
συμπλήρωσε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.

Ερώτηση: Με ποιους τρόπους μπορώ να πληρώνω τα ασφάλιστρα Ζωής & Υγείας στην Εθνική Ασφαλιστική;

Απάντηση: Στην Εθνική Ασφαλιστική σας δίνεται η δυνατότητα να εξοφλήσετε τα ασφάλιστρα των συμβολαίων Ζωής & Υγείας με τον τρόπο που ταιριάζει στις δικές σας προσωπικές ανάγκες. Η Εθνική Ασφαλιστική, δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε μια από τις παρακάτω επιλογές για να πραγματοποιήσετε την πληρωμή των ασφαλίστρων σας:

1) Στις Συνεργαζόμενες Τράπεζες

 • Στα Ταμεία, με μετρητά ή με απευθείας χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού
 • Με πάγια εντολή χρέωσης του τραπεζικού σας λογαριασμού
 • Μέσω των ATM
 • Μέσω Internet Banking
 • Μέσω Phone Banking

Μπορείτε να δείτε τον πίνακα των συνεργαζόμενων τραπεζών πατώντας εδώ >>> pinakas_synergazomenon_trapezon_zoi_ygeia03072014

2) Τηλεφωνικά – Καλώντας στο 18189 με εφάπαξ χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας Visa ή Mastercard.

3) Στα Υποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής

 • Με πληρωμή μετρητών
 • Με επιταγή (εκδόσεως συμβαλλομένου σε διαταγή Εθνικής Ασφαλιστικής)
 • Με εφάπαξ χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας Visa ή Mastercard
 • Με πάγια εντολή χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας Visa ή Mastercard.

4) Στα Υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ με πληρωμή μετρητών.

Με τους παραπάνω τρόπους πληρωμής που έχετε στη διάθεσή σας έχετε τα εξής οφέλη:

 • Έγκαιρη εξόφληση των ασφαλίστρων σας, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των παροχών σας, μια και οι διαδικασίες γίνονται πολύ πιο εύκολες και απαιτούν λιγότερο χρόνο.
 • Εύκολη παρακολούθηση των δαπανών σας για την πληρωμή ασφαλίστρων μέσω του λογαριασμού σας ή και της πιστωτικής σας κάρτας, από την αναλυτική κατάσταση κίνησης (statement) του λογαριασμού σας ή της κάρτας σας.
 • Μεγάλη ευελιξία και ελάχιστη ενασχόλησή σας με διαδικασίες πληρωμής των οφειλών σας, αφού η Εθνική Ασφαλιστική σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τον τρόπο και το χώρο που θα πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου με μετρητά ή με απευθείας χρέωση του τραπεζικού μου λογαριασμού στα ταμεία των τραπεζών;

Απάντηση: Μπορείτε να εξοφλήσετε τα ασφάλιστρά σας στα ταμεία των συνεργαζόμενων τραπεζών, έχοντας μαζί σας το ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων.Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής κρατάτε το απόκομμα του ειδοποιητηρίου το οποίο έχει ισχύ απόδειξης.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου μέσω ΑΤΜ;

Απάντηση: Μπορείτε να προχωρήσετε στην πληρωμή των ασφαλίστρων σας στα ΑΤΜ οποιασδήποτε από τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Απλά χρησιμοποιείτε την κάρτα αυτόματης ανάληψής σας έχοντας μαζί σας τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων, ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του ATM.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου μέσω Internet Banking;

Απάντηση: Πραγματοποιείτε της συναλλαγές σας με την Εθνική Ασφαλιστική χρησιμοποιώντας τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων. Αν συνεργάζεστε με την Εθνική Τράπεζα μπορείτε να βρείτε στο site της Εθνικής Τράπεζας πλήρεις οδηγίες για το πώς μπορείτε μέσω iBank να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας. Σε περίπτωση που εξυπηρετείστε μέσω Web Banking οποιασδήποτε άλλης συνεργαζόμενης τράπεζας ακολουθείτε τις οδηγίες που σας δίνει ή τράπεζα για τη λειτουργία της υπηρεσίας αυτής.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω τα ασφάλιστρά μου μέσω Phone Banking;

Απάντηση: Μπορείτε να εξοφλήσετε τα ασφάλιστρά σας, απλά καλώντας στον ειδικό αριθμό που διαθέτει η συνεργαζόμενη τράπεζα την οποία και έχετε επιλέξει και ακολουθώντας τις ηχογραφημένες οδηγίες για να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σας, όποτε εσείς επιθυμείτε, εύκολα και γρήγορα. Αν η τράπεζα που έχετε επιλέξει είναι η Εθνική Τράπεζα τότε μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε για τα βήματα της συναλλαγής εδώ.Σε κάθε περίπτωση, για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, χρειάζεται ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής, που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώνω τα ασφάλιστρά μου μέσω χρέωσης του τραπεζικού μου λογαριασμού (με πάγια εντολή);

Απάντηση: Απαιτείται η συμπλήρωση του σχετικού εντύπου εξουσιοδότησης για την εξόφληση μέσω χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού και η υποβολή του στην Εθνική Ασφαλιστική, είτε απευθείας είτε μέσω του ασφαλιστή σας. Προσοχή, σε περίπτωση αποστολής του εντύπου μέσω ταχυδρομείου, απαιτείται η θεώρηση της υπογραφής σας από Δημόσια Αρχή. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε από τις συνεργαζόμενες τράπεζεςέχετε επιλέξει με το ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων.

Ερώτηση: Πώς μπορώ να πληρώνω τα ασφάλιστρα μου μέσω της πιστωτικής μου κάρτας;

Απάντηση: Η πληρωμή των ασφαλίστρων σας μπορεί να γίνει με εφάπαξ χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας είτε με τηλεφωνική σας επικοινωνία στο 18189, είτε με φυσική παρουσία του κατόχου της κάρτας (σε κάθε περίπτωση θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας) σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής (έχοντας μαζί το ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων).Επίσης, μπορείτε να εξοφλείτε τα ασφάλιστρα συμβολαίων Κλάδου Ζωής & Υγείας με πάγια εντολή χρέωσης της πιστωτικής σας κάρτας Visa ή Master Card,  συμπληρώνοντας και υπογράφοντας έντυπο εξουσιοδότησης για την εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας προς την Εθνική Ασφαλιστική. Με την εξουσιοδότηση σας δίνεται η δυνατότητα να συνδέσετε όλα τα συμβόλαια Ζωής & Υγείας που έχετε στην Εθνική Ασφαλιστική και μπορείτε να την καταθέσετε οι ίδιοι στον ασφαλιστή σας ή σταυποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σας επισημαίνουμε ότι αν η εξουσιοδότηση σταλεί με ταχυδρομείο, απαιτείται θεώρηση του γνησίου της υπογραφής σας από Δημόσια Αρχή (π.χ. ΚΕΠ).

Ερώτηση: Σε τι χρησιμεύει ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής;

Απάντηση: Ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής, ο οποίος αναγράφεται στο πάνω μέρος του ειδοποιητηρίου σας, όπως φαίνεται και στην εικόνα,σας διευκολύνει στις συναλλαγές σας αφού είναι απαραίτητος για να πραγματοποιήσετε την εξόφληση των ασφαλίστρων με κάποιους από τους τρόπους πληρωμής που περιγράφονται παρακάτω. Συγκεκριμένα:

 • Ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής σας είναι απαραίτητος σε περίπτωση που επιλέξετε να εξοφλήσετε τα ασφάλιστρά σας:
  • Με μετρητά ή με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού σας, στα ταμεία των συνεργαζόμενων τραπεζών
  • Μέσω των ATM των συνεργαζόμενων τραπεζών
  • Με πληρωμή μέσω Internet Banking των συνεργαζόμενων τραπεζών
  • Με πληρωμή μέσω Phone Banking των συνεργαζόμενων τραπεζών

  Δείτε τον πίνακα των συνεργαζόμενων τραπεζών πατώντας εδώ

Ερώτηση: Ποιες είναι οι συνεργαζόμενες τράπεζες στις οποίες μπορώ να εξοφλώ τα ασφάλιστρα Ζωής & Υγείας και ποιους τρόπους πληρωμής διαθέτουν;

Απάντηση: Οι συνεργαζόμενες τράπεζες και οι τρόποι πληρωμής ασφαλίστρων, φαίνονται στον  πίνακα τραπεζών του Διατραπεζικού Συστήματος (ΔΙΑΣ) που εμφανίζεται πατώντας εδώ.

Ερώτηση: Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πληρώσω με μετρητά στα υποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής ή των ΕΛ.ΤΑ.;

Απάντηση: Έχοντας μαζί σας το ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων μπορείτε να επισκεφθείτε το πλησιέστερο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.
Για την εξόφληση των ασφαλίστρων σε Υποκατάστημα της Εθνικής Ασφαλιστικής αρκεί να γνωρίζετε τον αριθμό του συμβολαίου σας τον οποίο υποδεικνύετε στον αρμόδιο υπάλληλο.
Από τον διαδικτυακό τόπο της Εθνικής Ασφαλιστικής

3 σκέψεις σχετικά με το “πληρωμή ασφαλίστρων

 1. με χρεωστικη καρτα απο τηλεφωνο , γινεται ?
  ενημερωστεμε
  6977274000
  2674051269

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: