συχνές ερωτήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ    lg.-text-entering-comment-loader

//e.issuu.com/embed.html#2152194/57801301

Ερώτηση: Γιατί είναι αναγκαία η συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Επιλέγουμε την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας γιατί:

 • Το κόστος μιας αξιοπρεπούς νοσηλείας σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι πολύ υψηλό.
 • Ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι η καλύτερη λύση στην αντιμετώπιση των υψηλών εξόδων περίθαλψης και παρέχει στον ασφαλισμένο την πολυπόθητη «αίσθηση της ασφάλειας».
 • Η αύξηση του μέσου ορίου ηλικίας των Ελλήνων έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των προβλημάτων υγείας και επομένως την αύξηση των δαπανών για αγορά υπηρεσιών υγείας κυρίως στην τρίτη ηλικία.

Ερώτηση: Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να ασφαλίσω την Υγεία μου;

Όσο νωρίτερα επιλέξουμε να ασφαλίσουμε την υγεία μας, τόσο καλύτερα καθώς με την πάροδο των χρόνων τα προβλήματα υγείας χτυπούν συχνότερα την πόρτα μας. Σε περίπτωση που θελήσουμε να ασφαλιστούμε σε μεγάλη ηλικία, ίσως αυτό να μην μπορεί να γίνει ή να γίνει με όρους που δεν μας ικανοποιούν απόλυτα.

Ερώτηση: Γιατί να κάνω ασφάλιση Υγείας στην Εθνική Ασφαλιστική;

Γιατί η Εθνική Ασφαλιστική:

 1. Είναι εταιρία φερέγγυα, με κύρος και ιστορία
 2. Έχει πολύχρονη πείρα και παρουσία στην αγορά πάνω από ένα αιώνα
 3. Διαθέτει μεγάλο πελατολόγιο
 4. Προσφέρει ανταγωνιστικά και δυναμικά προϊόντα που καλύπτουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της
 5. Φροντίζει διαρκώς για την ικανοποίηση των πελατών της  από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν
 6. Απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικοοικονομικές τάξεις προσφέροντας  ευρεία γκάμα προϊόντων
 7. Έχει πελατοκεντρική φιλοσοφία

Ερώτηση: Υπάρχει όριο κάλυψης στο ημερήσιο νοσήλιο;

Δεν υπάρχει ανώτατο όριο κάλυψης στο ημερήσιο νοσήλιο στα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Εθνικής, παρά μόνο στο πρόγραμμα «Πλεονεκτικό», το οποίο έχει ανώτατο όριο ημερησίου νοσηλίου έως €632 (δωμάτιο και τροφή).

Ερώτηση: Μπορώ να νοσηλευτώ σε οποιαδήποτε θέση νοσηλείας ή πρέπει να κάνω προεπιλογή θέσης;

Δεν απαιτείται η προεπιλογή θέσης νοσηλείας κατά τη σύναψη της ασφάλισης. Κάθε πρόγραμμα προβλέπει ανώτατη θέση νοσηλείας, ενώ για νοσηλεία σε ανώτερη θέση από την προβλεπόμενη, ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται ανάλογα με τους όρους του προγράμματος που έχει επιλέξει.

Ερώτηση: Υπάρχει έκπτωση ασφαλίστρων στην περίπτωση ασφάλισης και της οικογένειας μου;

Σε περίπτωση ασφάλισης της οικογένειάς σας με το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, με την κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης, σας παρέχεται έκπτωση 20% στο ασφάλιστρο για τον/την σύζυγο, 30% για το 1ο παιδί, 40% για το 2ο παιδί, 50% για το 3ο παιδί. Δωρεάν ασφάλιση από το 4ο παιδί και άνω.
 

Ερώτηση: Κάθε πότε μπορώ να πληρώνω τα ασφάλιστρα μου (μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο, χρόνο);

Στα προγράμματα ασφάλισης, τα ασφάλιστρα είναι ετήσια. Μπορείτε όμως να τα καταβάλλετε σε:

 • Εξαμηνιαίες δόσεις,, με προσαύξηση 2%
 • Τριμηνιαίες δόσεις, με προσαύξηση 3%
 • Μηνιαίες δόσεις, με προσαύξηση 4%

Η εξόφληση του ασφαλίστρου σε μηνιαίες δόσεις γίνεται μόνο όταν και η πληρωμή γίνεται με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας ή με χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού και το ετήσιο ασφάλιστρο είναι τουλάχιστον €360 (€30 το μήνα).
Δείτε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πληρώσετε τα ασφάλιστρά σας στην ενότητα ερωτήσεων Πληρωμή ασφαλίστρων συμβολαίων Ζωής & Υγείας.

Ερώτηση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα Υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής συμπληρωματικά με το Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης μου ή με το Ομαδικό Ασφαλιστήριο Υγείας;

Τα προγράμματα υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά με οποιοδήποτε Ταμείο κοινωνικής ασφάλισης ή με οποιοδήποτε άλλο Ασφαλιστικό Φορέα (ατομικό ή ομαδικό ασφαλιστήριο)

Μάλιστα σε περίπτωση νοσηλείας σας σε Συμβεβλημένο με την εταιρία Νοσηλευτικό Ίδρυμα με χρήση του κύριου ασφαλιστικού φορέα σας προβλέπονται μεγαλύτερα προνόμια όπως, κατάργηση της συμμετοχής του ασφαλιζομένου και μείωση, ή ακόμα και απαλοιφή της απαλλαγής (ανάλογα με το πρόγραμμα ασφάλισης)
 

Ερώτηση: Εάν έχω επιλέξει ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα μπορώ να ασφαλίσω με το ίδιο ή άλλο νοσοκομειακό πρόγραμμα την οικογένεια μου;

Έχετε τη δυνατότητα στο ασφαλιστήριο σας να ασφαλίσετε την οικογένειά σας (σύζυγο και παιδιά μικρότερα των 18 ετών) με το νοσοκομειακό πρόγραμμα που έχετε ο ίδιος, ή και με διαφορετικό πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης εφόσον αυτό είναι μικρότερο σε παροχές από αυτό του κυρίως ασφαλισμένου αρκεί όλα τα εξαρτώμενα μέλη να έχουν το ίδιο πρόγραμμα.

Ερώτηση: Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης για ιατρική βοήθεια, η εταιρία μου παρέχει τη δυνατότητα ιατρικών συμβουλών (πρώτων βοηθειών) από το τηλέφωνο (συντονιστικό κέντρο);

Σε περίπτωση ανάγκης για ιατρική βοήθεια το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο. Το τηλεφωνικό κέντρο 18189 (χρέωση ανάλογα με το τιμολόγιο του παρόχου του καλούντος) λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο και σας παρέχει:

 • Ιατρικές συμβουλές από εφημερεύοντες ιατρούς. Άμεσες συμβουλές για κάθε πρόβλημα υγείας.
 • Πληροφορίες για το δίκτυο ιατρών. Επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο κάθε φορά που χρειάζεστε ιατρό, για να μάθετε ποιοι συνεργάζονται, τις ειδικότητες τους, τις διευθύνσεις τους, την αμοιβή τους κ.ά.
 • Πληροφορίες για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και για το δίκτυο των διαγνωστικών κέντρων.
 • Πληροφορίες για τα Συμβεβλημένα και Συνεργαζόμενα Νοσοκομεία.
 • Αναγγελία νοσηλείας πριν την είσοδο στο νοσοκομείο.

Ερώτηση: Μπορώ να επιλέξω οποιοδήποτε νοσοκομείο για τη νοσηλεία μου;

Σε όλα τα προγράμματα Εθνική & Υγεία (εκτός του προγράμματος Προνομιακή Προστασία), η επιλογή του νοσοκομείου που θα νοσηλευθείτε ανήκει σε εσάς.

Επιπλέον, αν επιλέξετε να νοσηλευθείτε σε «συμβεβλημένο» με την Εταιρία νοσοκομείο, σας παρέχονται ειδικά προνόμια όπως, κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής, μείωση ή και απαλοιφή του ποσού συμμετοχής σας, καθώς και κάλυψη εξωνοσοκομειακών εξόδων πριν και μετά την νοσηλεία που σχετίζονται με αυτήν όπως, επισκέψεις σε ιατρούς, φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις (ανάλογα με το πρόγραμμα ασφάλισης).

Ερώτηση: Αγοράζοντας ένα από τα προγράμματα Εθνική & Υγεία έχω ασφαλιστική κάλυψη υγείας σε όλη μου τη ζωή;

Με τα προγράμματα Εθνική & Υγεία της Εθνικής Ασφαλιστικής έχετε ασφάλιση υγείας σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Είτε έχετε επιλέξει πρόγραμμα ετήσιας ανανέωσης, είτε έχετε επιλέξει πρόγραμμα που συνοδεύεται από ασφάλιση ζωής, εφόσον το επιθυμείτε και με την καταβολή του ασφαλίστρου σας, το πρόγραμμα ανανεώνεται κάθε χρόνο αυτομάτως, χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι καλύψεις πρωτοβάθμιας περίθαλψης;

Η Εθνική Ασφαλιστική σας παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Πιο συγκεκριμένα με το να είστε ασφαλισμένος με πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης Απόλυτη Προστασία • Ολοκληρωμένη Προστασία • Ολοκληρωμένο • Συμπληρωματικό παρέχονται οι παρακάτω επιπλέον πρόσθετες υπηρεσίες:

 • Δίκτυο συμβεβλημένων διαγνωστικών κέντρων σε όλη τη Ελλάδα, όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε διαγνωστικές εξετάσεις ποσού έως και 1.545 €  ετησίως, με τα προγράμματα Απόλυτη Προστασία και Ολοκληρωμένη Προστασία και έως 902 € με τα προγράμματα Ολοκληρωμένο και Συμπληρωματικό. Η κάλυψη ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας σας.
 • Δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών* όλων των ειδικοτήτων σε 78 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και σε προνομιακές τιμές.
 • Ιατρικό τηλεφωνικό κέντρο* σε 24ωρη βάση 365 ημέρες το χρόνο όπου με ένα τηλεφώνημα στο 18189 μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Επίσης, να πάρετε πληροφορίες, για το δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, το δίκτυο των ιατρών και να αναγγείλετε την προγραμματισμένη νοσηλεία σας πριν από την είσοδο στο νοσοκομείο, προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας γνωρίζουμε ότι το δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών και το ιατρικό τηλεφωνικό κέντρο παρέχονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση στο ασφάλιστρο.

Ερώτηση: Καλύπτομαι και στο εξωτερικό; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις;

Βεβαίως, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλύπτεστε 30 ημέρες μετά την έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης όταν πρόκειται για ασθένεια και από την πρώτη ημέρα της ασφάλισης όταν πρόκειται για ατύχημα.

Το ίδιο ισχύει και στις χώρες εκτός Ε.Ε. με την διαφορά ότι η κάλυψη ισχύει 6 μήνες μετά από την έναρξη της ασφαλιστικής κάλυψης όταν πρόκειται για ασθένεια.
Επίσης σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης στις ΗΠΑ ή τον Καναδά τα ανώτατα όρια αμοιβής χειρουργών και αναισθησιολόγων διπλασιάζονται.

Ερώτηση: Σε περίπτωση ατυχήματος / ασθένειας τι πρέπει να κάνω;

Εάν κρίνεται απαραίτητη η εισαγωγή σας στο Νοσοκομείο λόγω ατυχήματος ή ασθένειας τότε, σε περίπτωση που έχετε επιλέξει Συμβεβλημένο Νοσοκομείο, απευθυνθείτε στα ιατρεία (σταθερά ή κινητά) της Εθνικής, ενώ σε περίπτωση που επιλέξετε μη Συμβεβλημένο Νοσοκομείο, τηλεφωνήσετε στο 18189 (χρέωση ανάλογα με το τιμολόγιο του παρόχου του καλούντος), ώστε η Εθνική Ασφαλιστική να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για να εγκρίνει την κάλυψη των νοσοκομειακών σας εξόδων.

Για οδηγίες σε περίπτωση νοσηλείας κάντε κλικ εδώ

Ερώτηση: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ασφαλισθώ με τα προγράμματα «Εθνική & Υγεία» (ηλικία, underwriting);

Προϋπόθεση για την ασφάλιση σας είναι η ηλικία σας, η οποία θα πρέπει να κυμαίνεται από 45 ημερών έως 60 ή 65 ετών (ανάλογα με το πρόγραμμα ασφάλισης).

Μαζί με την αίτηση σας για ασφάλιση θα πρέπει να συμπληρώσετε και το ερωτηματολόγιο υγείας.
Ανάλογα με την ηλικία σας και το ιατρικό ιστορικό σας απαιτούνται ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες γίνονται σε συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα με την εταιρία και το κόστος τους επιβαρύνει την ίδια.
 

Ερώτηση: Αν είμαι κάτοχος του προγράμματος Προνομιακή Προστασία μπορώ να νοσηλευτώ σε Νοσηλευτήριο εκτός Ομίλου Ιατρικού Αθηνών;

Το πρόγραμμα ασφάλισής σας προβλέπει την κάλυψη εξόδων νοσηλείας αποκλειστικά στις Κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Παρ’ όλα αυτά αν τυχόν προκύψει περίπτωση που δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί στις Κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, μετά από σχετική έγγραφη έγκριση του Συντονιστικού κέντρου, θα μπορείτε να νοσηλευθείτε σε άλλο Νοσηλευτήριο της επιλογής σας.

Σε κάθε περίπτωση το τηλεφωνικό Συντονιστικό Κέντρο (Γραμμή Επικοινωνίας: 210 6288052) θα σας κατευθύνει και θα σας διευκολύνει σχετικά με την παραπάνω διαδικασία και θα σας παρέχει κάθε πληροφόρηση σχετικά με την πληρωμή της αποζημίωσής σας.
Το ποσό και το ποσοστό συμμετοχής σας στα έξοδα νοσηλείας, καθώς και τα ανώτατα όρια αμοιβών ιατρών αναφέρονται αναλυτικά στους όρους του προγράμματός σας και μπορείτε επίσης να τα πληροφορηθείτε από το Συντονιστικό Κέντρο.
 

Ερώτηση: Αν είμαι κάτοχος του προγράμματος Προνομιακή Προστασία ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για τη διενέργεια προγραμματισμένων διαγνωστικών εξετάσεων στις Κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών;

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε προγραμματισμένες διαγνωστικές εξετάσεις, έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε με το τηλεφωνικό Συντονιστικό Κέντρο (Γραμμή Επικοινωνίας: 210 6288052) το οποίο θα σας δίνει πληροφορίες σχετικά με τις παροχές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που έχετε στη διάθεσή σας.

Επικοινωνήστε με τα εξωτερικά ιατρεία των Κλινικών του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, είτε για να κλείσετε ραντεβού, το οποίο είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτησή σας, είτε για να πληροφορηθείτε για την τιμολόγηση των εξετάσεων, στα εξής τηλέφωνα:

• Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Τηλ: 210 6862311, 315, 343
• Γαία: Τηλ: 210 6199006
• Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: Τηλ: 210 6862311, 315, 343
• Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Τηλ: 21310 400475, 400206
• Ιατρικό Π. Φαλήρου: Τηλ: 210 9892120
• Ιατρικό Ψυχικού: Τηλ: 210 6974032
• Ιατρικό Περιστερίου: Τηλ: 210 5799028 (ταμείο) & 210 5799029 (ραντεβού)
• Ιατρικό Δάφνης: Τηλ: 210 6198100Για τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων με χρήση ταμείου ΕΟΠΥΥ κατά την προσέλευση στην Κλινική του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι απαραίτητη η προσκόμιση:

• Παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ,
• Θεωρημένου βιβλιάριο υγείας καθώς και
• Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του εξεταζομένου.
 
 
Από τον διαδικτυακό τόπο της Εθνικής Ασφαλιστικής

 

αν δεν σας καλύψαμε με τα παραπάνω

| γράψτε μας στο : asfalistis@gmail.com | ή  |τηλεφωνήστε μας : 6977 260 101 |

  σας περιμένουμε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: