o 10λογος από τον Bill Gates

  1. Ξεκίνα όσο πιο νωρίς γίνεται

Ο ίδιος ήταν μόλις 13 όταν άρχισε να ασχολείται με  τους υπολογιστές. Όταν ξεκινάς κάτι σε μικρή ηλικία έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνεις επιτυχημένος νωρίτερα και πολύ μικρές να τα εγκαταλείψεις. Όταν μάλιστα έχεις το δικό σου όνειρο, δύσκολα θα σου πουν οι άλλοι τι πρέπει να κάνεις.

  1. Συνεργάσου

O Bill Gates προσπαθούσε από την αρχή να δημιουργήσει partnerships. Αυτό όχι μόνο τού άνοιγε νέες προοπτικές, αλλά διδασκόταν και από επιτυχημένους επιχειρηματίες. Πολλοί από τους οποίους θα τον χρηματοδοτούσαν στα επόμενά τους εγχειρήματα!

  1. Περίμενε

Ας είμαστε ειλικρινείς: όσο έξυπνος και καλός και αν είσαι, δεν θα βγάζεις 60.000 ευρώ τον χρόνο τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο. Όση παιδεία και διδακτορικά και αν έχεις χρειάζεσαι εργασιακή εμπειρία για να φτάσεις στην κορυφή. Και όλα αυτά επιβάλλουν πολλή δουλειά και πολλή υπομονή.

  1. Γίνε αφεντικό του εαυτού σου όσο πιο σύντομα μπορείς
  2. Μην γκρινιάζεις για τα λάθη σου – μάθε από αυτά

Πολύ συχνά προσπαθούμε να κατηγορήσουμε τους άλλους για τα λάθη μας – έτσι κοροϊδεύουμε μόνο τον εαυτό μας. Τα λάθη μας είναι αποκλειστικά και μόνο δική μας υπόθεση και γίνονται για να μάθουμε και να προφυλαχθούμε την επόμενη φορά.

  1. Αφοσίωση και πάθος

Αν δεν θέλεις να αφοσιωθείς σε κάτι που αγαπάς σημαίνει ότι δεν έχεις μεγάλο πάθος γι’ αυτό και δεν θα φτάσεις πολύ ψηλά. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι αυτού του κόσμου λάτρευαν αυτό που έκαναν.

  1. Η ζωή είναι το μεγαλύτερο σχολείο

Όσα βιβλία και να διαβάσεις, όσες εξετάσεις και να περάσεις τίποτα στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για την αληθινή ζωή. Οι αληθινές δουλειές και τα αληθινά αφεντικά μάλλον δεν θα θέλουν να σε διδάξουν – θα θέλουν να αποδώσεις.

  1. H ζωή δεν είναι τηλεόραση ούτε πανηγύρι

Μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις στην τηλεόραση – δεν συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Παρότι η φαντασία ξεπερνά συχνά την πραγματικότητα, καλό είναι να θυμάσαι ότι αυτό συμβαίνει στην προσωπική ζωή και όχι στην επαγγελματική. Επίσης, όσο σκληρά και αν δουλεύεις θα υπάρξουν στιγμές που τα πράγματα δεν θα βαίνουν καλώς και μάλιστα χωρίς να φταις εσύ ο ίδιος. Θα σου συμβεί κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις, θα πέσεις και θα ξανασηκωθείς. Η ζωή δεν είναι πανηγύρι – είναι τεστ, παιχνίδι, ρίσκο!

  1. Να είσαι περήφανος και ταπεινός

Πολλοί άνθρωποι συγχύζονται επειδή δεν είναι τόσο έξυπνοι ή ταλαντούχοι όσο οι άνθρωποι που θαυμάζουν. Ας αποφασίσουμε ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί, με τον καθένα να έχει τις δικές του μοναδικές ικανότητες – μόνο αν το αποδεχτείς αυτό μπορείς να πετύχεις. Όταν εκτιμήσεις τον εαυτό σου και πόσα μπορείς να προσφέρεις, τόσο πιο σίγουρος θα είσαι για κάθε επόμενο σου βήμα. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να θυμάσαι, ειδικά όταν αγγίξεις την επιτυχία, ότι η ζωή είναι ένας τροχός που γυρίζει. Είναι τόσο απρόβλεπτη και εμείς τόσο ευάλωτοι. Μην το ξεχνάς ποτέ! Η επιτυχία είναι κακή δασκάλα. Παρασύρει τους έξυπνους ανθρώπους στην πίστη ότι δεν μπορούν να χάσουν.

  1. Να μαθαίνεις συνέχεια

Η γνώση δεν τελειώνει ποτέ. Όσα και αν ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες άλλα που δεν γνωρίζεις. Μην σταματάς ποτέ να ρωτάς, να ακούς και να διαβάζεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close