ο αθλητισμός ωφελεί τη μέση ηλικία

η υγεία πρέπει συνεχώς να προστατεύεται, γιατί οι ευεργετικές επιδράσεις μιας περιόδου ασκήσεως για τον οργανισμό, χάνονται δυστυχώς πολύ γρήγορα με τη συνεχή ακινησία.

έτσι, διαπίστωσαν επιστήμονες σε τεστ πάνω σε ειδικευμένους αθλητές, ότι μετά από πλήρη ακινησία του σώματος επί 3-4 εβδομάδες, η χωρητικότητα της καρδιάς έγινε πολύ μικρότερη.

φυσικά, τα φαινόμενα αυτά παρουσιάζονται πολύ εντονότερα σε συστηματικούς αθλητές, παρά σε ευκαιριακούς. Είναι πολύ μεγάλο λάθος ορισμένων επικριτών των σπορ ν’ αναφέρουν προηγούμενες περιπτώσεις θανάτου γνωστών μεγάλων αθλητών. Κανείς δεν ξέρει πότε ο αθλητής αυτός και για πόσο καιρό είχε σταματήσει την άθληση. Όχι σπάνια παρουσιάζονται σ’ εξαιρετικούς αθλητές, μετά την απομάκρυνσή τους από το στίβο φαινόμενα αποκτήσεως υπερβολικού πάχους. Καθένας που θα σταματήσει απότομα στα 30 του χρόνια κάθε αθλητική άσκηση, μπορεί ευκολότατα να πάθει έμφραγμα στα 40 του, όπως κάθε άλλος άνθρωπος.

η ηλικία δεν πρέπει να είναι ανασταλτικός παράγοντας για ν’ αρχίσουμε αερόβια άσκηση.

ο βασικός, κανόνας λέει ότι πριν αρχίσουμε οποιαδήποτε μορφή άσκησης πρέπει προηγουμένως να διασφαλίσουμε ότι είμαστε υγιείς. Επομένως μια επίσκεψη στον ιατρό, είναι απαραίτητη. Επίσης, μπορεί να είναι επικίνδυνο, όταν αγύμναστοι αυξάνουν πολύ γρήγορα το ρυθμό της προσπάθειας και επιπλέον η άσκησή τους δεν γίνεται συστηματικά.

κάτι άλλο που πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν αθλούμαστε σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι ότι η σωματική απόδοση ασφαλώς μειώνεται με την πάροδο των χρόνων. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πιο αργά αποτελέσματα βελτιώσεως από την άσκηση.

καλό είναι ν’ αρχίζουμε σπορ αντοχής και μετά από διάφορες ασθένειες. Υπάρχουν πολλές κλινικές στο εξωτερικό που κάνουν ασκήσεις τρεξίματος και χιονοδρομίες μακρών αποστάσεων σε αρρώστους από εμφράγματα, με θαυμάσια αποτελέσματα.

οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονταν μετά από ένα έμφραγμα και μετά από συστηματική ελαφριά αερόβια άσκηση αντοχής, πιο υγιείς και αποδοτικοί παρά πριν από την ασθένειά τους.

τα αποτελέσματα ερευνών και η πείρα του Γερμανού καθηγητή Kare Diem, θα πρέπει να ενθαρρύνουν οποιονδήποτε.

με τα σπορ κατορθώνουμε να μείνουμε για τριάντα χρόνια στην ηλικία των 20 χρόνων.

Συντάκτης: SMS

more : fotis.papapostolou@gmail.com or call me +30 6977 260 101

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: